Tuossa muutama kirjoitus aikaisemmin Anonyymi kysyi, että missä on naistenvälinen solidaarisuus? En tiedä mitä solidaarisuus tarkoittaa kyseiselle Anonyymille, mutta haluisin kyllä tietää ja keskustella aiheesta. Tai mitä tarkoittaa ""olla solidaarinen"?

Solidaarisuus eli myötämielisyys (on Ville Komsin suomennos) muita ihmisiä kohtaan ja avaa ovia tuntemattomien oikeuksille. Solidaarisuus auttaa voittamaan pelkoja tuntemattomia kohtaan ja etsimään ratkaisuja ilman itsekeskeisiä pyyteitä. Solidaarisuus tukee demokratiaa, ihmisoikeuksia ja tasa-arvoa. Solidaarisessa ilmapiirissä vuorovaikutteisuus on kahdensuuntaista, kuunneellaan ja keskustellaan (ei yhteenääneen). Joten tätä ajatusta vasten solidaarinen ihminen on yhteisvastuullinen ja yhteenkuuluvuutta tunteva henkilö.

Solidaarisuus on monista hyvistä arvoista, joita kannatan ja omasta mielestä olen erittäin solidaarinen. Olen yhtä solidaarinen kaikille, iästä, sukupuolesta ja muista kulttuurieroista huolimatta. Toisin sanoen, en ole sen enempää solidaarinen naisia kuin miehiäkään kohtaan. Miksi pitäisi olla solidaarisempi toista sukupuolta kohtaan?Ja mahdollisesti vain sen takia, että itsekin edustaa kyseistä sukupuolta?Jos on enemmän solidaarinen jotakin ryhmää kohtaan kuin muita, niin eikö se vähennä solidaarisuuden merkitystä?

Se on sitten enempikin moraalisten asioiden pohdintaa, että onko oikein harrastaa seksiä varatun miehen kanssa? Ja onko se moraalisesti hyväksyttävämpää, että harrastaa seksiä varatun miehen kanssa, kun he ovat vaimonsa kanssa yhteisesti sopineet, että ulkopuolisia seksisuhteita saa olla? Ja kummallakin on niitä ulkopuolisia suhteita ollut, muuttaako se moraalista hyväksyntää? Sitten sellainen hypoteettinen kysymys: entä sitten, jos toinen puolisoista on kyvytön harrastamaan seksiä? Onko sittenkin moraalisesti arveluttavaa harrastaa seksiä komannen henkilön kanssa?

Tiesin jo etukäteen, kun kertoo julkisesti olevansa suhteessa varattuun mieheen, niin takuu varmasti joku alkaa osoitella syyttelevästi ja pitää minua solidaarisesti ja moraalisesti arveluttvana naisena.

Näitten pohdintojen jälkeekin: pitäkää huolta toisistanne!